Через Нацбанк авіаквитки в Україні за одну ніч подорожчали на 30%

Читать на русском

Через зниження офіційного курсу гривні протягом ночі з 5 на 6 лютого ціни на авіаквитки в Україні зросли на третину.

Причиною стала зміна політики Національного банку, відповідно до якої офіційний курс гривні до іноземних валют наблизився до ринкового, пише «Слово і Діло» з посиланням на avianews.com.

Ціна авіаційних квитків прив'язана до еквіваленту у валюті і щоденно перераховується за системою IATA, яка прив'язана до курсу міжбанку. Оскільки він кардинально не відрізняється від курсу, який встановлює Нацбанк, будь-які зміни, які вносить фінансовий регулятор, одразу відображаються на ціні квитків, пояснюють фахівці.

Таким чином, коли офіційний курс гривні для підрахунку вартості авіаквитків знизився з 17,1 до 22,2 за долар протягом однієї доби, це одразу спричинило подорожчання пасажирських авіаперевезень в Україні на третину.

Читайте також: Поки Бурбак обіцяє відкрите небо з ЄС, українці все менше літають літаками

Нагадаємо, 5 лютого голова Наіцонального банку Валерія Гонтарева заявила, що курс долара в Україні не виросте до 25 грн. Загалом у досьє Гонтаревої – 3 виконаних і 4 провалених обіцянки. Ще 14 зобов'язань чиновниці, зафіксованих «Словом і Ділом», перебувають у процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: