Лисенко розповів, які підрозділи збройних сил РФ воюють на Донбасі

Читать на русском

Двадцять один підрозділ Збройних сил Російської Федерації зафіксовано в боях на Донбасі силами антитерористичної операції.

Про це повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.Нет».

«Представники двадцяти одного підрозділу зафіксовані в Україні, але не одночасно, а в різний час. Ця карта ще не точна, вона буде доповнюватися», – розказав Лисенко.

Так у штабі АТО показали карту, на якій перераховані назви підрозділів Збройних сил РФ, Генштабу РФ і їх шеврони. «Це всім відома 76-а десантна дивізія з Пскова, 18-а бригада з Чечні, 3-а бригада спецпризначення з Ульяновська і багато інших», – сказав Лисенко.

«Щоб уникнути спекуляцій, нанесені на карту шеврони не відповідають реальній дислокації російського окупаційного контингенту і поміщені туди виключно для наочного ознайомлення. Карта створена на основі зібраних документальних матеріалів», – зазначив Лисенко.

Раніше «Слово і Діло» презентувало інфографіку, у якій показало втрати регулярної армії РФ на Донбасі. За даними правозахисниці Олени Васильєвої, спільноти «Груз 200» та блогера Олега Ярчука, на сході України загинуло понад 5 тис. військових регулярної армії РФ. Ще майже 3 тис. вважаються зниклими безвісти в зоні проведення антитерористичної операції.

Читайте також: Щоб завершити війну в Україні – Європа готова задовольнити Путіна

Також з лютого місяця «Слово і Діло» розпочало серію інфографік, де показує російську зброю та військову техніку, що застосовується на Донбасі. Так вже були проілюстровані бронеавтомобілі «Тигр», «Водник», «Дозор», снайперський комплекс «Корд» та автомат «ВАЛ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: