Ярема пояснив, чому не може притягнути до відповідальності Януковича

Читать на русском

У Генпрокуратурі не можуть притягнути до відповідальності колишніх високопосадовців, які втекли до РФ. Не можуть з цим справитись і правоохоронні органи.

Втім, генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що звернувся до генпрокурора РФ Юрія Чайки з проханням видати Україні екс-президента Віктора Януковича та його поплічників, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Я звернувся до генерального прокурора РФ Чайки з проханням, щоб їх екстрадували на територію України», – підкреслив Ярема.

Ярема додав, що кримінально-процесуальне законодавство до останнього часу не дозволяло притягнути Януковича і його спільників до кримінальної відповідальності. Однак, після ухвалення Верховною Радою закону про заочне кримінальне провадження і заочне засудження, правоохоронні органи «розпочали відповідну роботу».

Ярема також запевнив, що Генеральна прокуратура спрямувала необхідні документи до санкційного відділу ЄС для уникнення зняття санкцій проти колишніх соратників екс-президента Віктора Януковича, а їхні рахунки не розблоковувалися.

«З жодної копійки на сьогодні не знято арешт», – сказав генпрокурор.

Нагадаємо, щодо Януковича, екс-генпрокурора Віктора Пшонки й низки інших колишніх чиновників відкрито кримінальне провадження про масові вбивства мирних громадян. Їх оголошено в розшук.

Читайте також: Порошенко готовий звільнити Ярему – Соболєв

12 січня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Інтерпол оголосив у розшук екс-президента Януковича, Миколу Азарова і ще декількох чоловік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: