Україна вже отримала першу партію озброєння – Порошенко

Читать на русском

Україна вже отримала першу партію озброєння з обмеженим потенціалом від США, Польщі, Франції та інших країн.

Про це заявив Петро Порошенко в інтерв'ю іспанському виданню El Pais, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні ми не говоримо про передачу смертоносного озброєння, хоча це теж важливо, – йдеться про оборонне озброєння», – зазначив він.

Порошенко додав, що Україна сильно потребує зброї, однак переконаний, що воєнними методами цю проблему не вирішити.

«Я президент миру, а не президент війни. Я усвідомлюю, що воєнними методами ця проблема вирішена не буде. Ми особливо потребуємо оборонної зброї, засобів шифрованого зв'язку для командування військами, безпілотників, засобів електронної війни, радарів для встановлення джерел атак», – каже він.

Президент також додав, що оголосить воєнний стан у всій країні, якщо наростання конфлікту на сході країни не припиниться. «Поки я цього не роблю, бо це передбачало б обмеження демократії та свобод, а також стало б загрозою для розвитку економіки», – додав Порошенко.

Глава держави вкотре заявив, що терористів повністю забезпечує Росія – зброєю, інструкторами, командирами та підрозділами російської армії.

«У Донецькій та Луганській областях відбувається повномасштабний конфлікт, в якому бере участь найпотужніша військова машина континенту. Мова не йде про громадянську війну, оскільки, якби іноземні війська були виведені, за два тижні на території України був би наведений порядок демократичним, а не військовим шляхом, через розширення прав на самоврядування і широку амністію для тих, хто не вчинив тяжких злочинів», – каже він.

Читайте також: Україна в безвиході: виграти війну без зброї неможливо – експерт

«Я не хочу вирішувати проблему так, як у Чечні»,  каже Порошенко. «Щоб домовитися в Україні, ми не потребуємо допомоги Путіна, але Путін може надати нам велику допомогу, якщо виведе звідси свої війська і закриє кордон», – резюмував Президент.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: