Молоді матері отримуватимуть до 100% від зарплати на лікарняному

Читать на русском

Включення відпустки по догляду за дитиною до трьох років до страхового стажу дозволить матерям отримувати до 100% від середньої зарплати під час перебування на лікарняному, заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська. 

«Ухвалений закон, розроблений Мінсоцполітики, дозволить під час розрахунку «лікарняних» виплат зараховувати період перебування у відпустці по догляду за дитиною до страхового стажу. Таким чином жінки, які виховують маленьких дітей, одержали ще одну гарантію соціального захисту», - прокоментувала вона прийняття відповідного закону Верховною Радою.

За розрахунками Королевської, яку цитує прес-служба Мінсоцполітики, жінка, яка йшла у декретну відпустку з 5-річним страховим стажем, через 3 роки могла розраховувати на виплату у розмірі 60% середньої зарплати при виході на лікарняний, в той час як включення до страхового стажу трьохрічної декретної відпустки дозволить автоматично отримувати виплату за лікарняним у розмірі 100% від середньої зарплати.

Нагадаємо, вчора, 19 листопада, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» щодо зарахування до страхового стажу періоду відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку».

Варто зазначити, що раніше Королевська вже обіцяла низку ініціатив, направлених на підтримку молодих матерів.

Зокрема, 12 серпня 2013 року Королевська запевнила, що молода жінка, яка вийшла з відпустки по догляду за дитиною і за півроку не знайшла роботу, отримає право на пільгове працевлаштування.

Також вона пообіцяла, що жінкам, які йдуть у декретну відпустку по догляду за дитиною до трьох  років,  будуть видаватись ваучери на професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: