Пити за кермом стало відчутно дорожче

Читать на русском

Верховна Рада збільшила максимальний штраф за керування транспортними засобами в стані сп’яніння з 200 до 350 неоподаткованих мінімумів, повідомляє Інформаційне управління апарату ВРУ.

19 листопада парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння».

Таким чином, до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення внесено зміни, згідно з якими керування автомобілем у стані сп’яніння та відмова водія від проходження огляду на стан сп’яніння тягне за собою накладення штрафу в розмірі від двохсот до трьохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів.

Варто зазначити, що згідно з діючою редакцією Кодексу України про адміністративні правопорушення за подібні протиправні дії на водія накладається штраф у розмірі від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, Національним планом дій на 2013 рік прем'єр-міністру Миколі Азарову, міністру доходів та зборів Олександру Клименку, міністру фінансів Юрію Колобову та міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку було доручено внести до червня того ж року зміни до законодавства щодо оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Також Нацпланом на 2013 рік прем'єру Миколі Азарову та міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку доручалося до червня того ж року внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення про розмір штрафів за порушення правил користування ременями безпеки і тонування вікон автомобілів.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: