У Парламенті пророкують «віртуальний» розкол коаліції – експерт

Читать на русском

«Народний фронт» загрався в шантаж, що може призвести до розколу коаліції.

Про це повідомив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

За словами політолога, в даний час в парламентській коаліції намітився «віртуальний» розкол, подолати який допоможе здоровий глузд нардепів та допомога ззовні.

«Скажімо так: є певні тенденції. Мені здається, «Народний фронт» загрався в шантаж – це вже занадто. Я думаю, їх швидко поставлять на місце, бо з точки зору політичної перспективи це недалекоглядно, а з точки зору інтересів України це дуже шкідливо», – заявив він.

Подолати цю тенденцію допоможуть Сполучені Штати, зокрема, політолог переконаний, що буде «профілактична» розмова на цю тему з Держсекретарем США Керрі, також допоможуть в цьому питання і західні партнери.

«Думаю, всі ці фактори – зовнішні і внутрішні – допоможуть не допустити реального, а не віртуального, розколу коаліції», – сказав Бала.

Читайте також: Після Майдану Рада вимагає юрисдикції Гааги над злочинами Кремля

Він також переконаний, такий крок – шлях в нікуди. «Політична сила, яка стане причиною такого розколу, позбудеться майбутнього – в кращому випадку. У гіршому випадку мова може йти про непередбаченої реакції людей», – підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: