СБУ знешкодила терористів, що обстріляли Маріуполь

Читать на русском

Служба безпеки України завершила спецоперацію зі знищення групи терористів, що обстріляли Маріуполь 24 січня.

Про це повідомив на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Сьогодні ми можемо доповісти, що завершено операцію зі знешкодження і російського офіцера, злочинця-терориста, який безпосередньо керував російською артилерією і здійснював артобстріли, і всіх десятьох його спільників, їх знищено», – повідомив Наливайченко на брифінгу в середу в Києві.

Раніше СБУ затримала коректувальника вогню терористів на прізвисько "даішник", а також його спільників.

За словами Наливайченка, терористів ліквідовано, оскільки вони перебували на території, що не підконтрольна Україні, і їх неможливо було затримати.

«Вони знищені поблизу селища Безіменне Новоазовського району, операцію завершено. Зараз російські війська приховують ці злочини. Вони організували евакуацію загиблих терористів у бік Росії, щоб все ж таки передати їхні тіла родичам», – сказав голова СБУ.

Наливайченко також додав, що «продовжується операція з виявлення терористів, які обстрілювали Волноваху та інші напрямки».

Нагадаємо, в результаті обстрілу Маріуполя 24 січня загинуло 30 українців, поранення отримали більше 100 людей.

Читайте також: СБУ оприлюднила свідчення коригувальника обстрілів Маріуполя

Раніше СБУ повідомляла, що затриманий коригувальник вогню по Маріуполю дав покази, що обстріл проводився російською артилерійською батареєю. Також СБУ оприлюднювала перехоплену розмову ватажків ДНР, які планували здійснити обстріл Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: