У Генштабі спростували інформацію про заборону виїзду військовозобов'язаним

Читать на русском

Для перетину кордону військовозобов'язаним українцям непотрібно мати довідку з військкомату.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАбізнесінформ».

За словами Талалая, військовозобов'язаним, що хочуть поїхати за кордон, чи покинути на певний час домівку або місце проживання, не потрібні жодні документи з військкомату.

«На сьогоднішній день для перетину кордону жодного додаткового документа від військкомату непотрібно», – сказав він.

Талалай зазначив, що поширена раніше інформація про те, що Генштаб хоче заборонити всім чоловікам призовного віку залишати Україну без довідок з військкомату, – не зовсім точна.

«Йшлося про процедуру розробки відповідних пропозицій, які передбачені вимогою Указу Президента України, яким визначено напрацювати відповідні механізми і внести до Верховної Ради пропозиції щодо впорядкування правил перетину кордону. При цьому я б не робив акцент виключно на заходах прив'язки громадянина до місця проживання або перебування», – додав генерал Талалай.

Нагадаємо, раніше Талалай заявляв, що планується обмежити виїзд військовозобов'язаних не лише за кордон, а й за межі адміністративних районів.

«Військовозобов'язаний, який в умовах, коли в державі проводиться мобілізація, має намір покинути місце проживання і виїхати за межі адміністративного району, повинен про це повідомити районного військового комісара і отримати дозвіл ... Це не обов'язково виїзд за межі державного кордону, навіть переміщення територією держави», – заявляв тоді Талалай.

Читайте також: Генштаб порушує Конституцію України – експерт

Він також додав, що довідку треба обов'язково мати і при тимчасовому переміщенні за межі адмінрайонів. «Тому що він (військовозобов'язаний – ред.) може бути необхідним для комплектування військ», – пояснює Володимир Талалай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: