Експерт: заяви ДНР про 100 тисяч мобілізованих – відвертий блеф

Читать на русском

Можлива мобілізація 100 тисяч осіб до лав ДНР – обдурювання і відвертий блеф.

Про це заявив політичний експерт Євген Магда, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

За словами Магди, ватажок ДНР і сам не розібрався, що сказав, а просто прочитав те, що написали московські радники.

«Це – блеф. Якщо виходити з кількості жителів довоєнного Донбасу, то це був би один мілітаризований простір. Враховуючи, що Захарченко не самостійний у своїх висловлюваннях, думаю, що йому текст просто підсунули на папірці розумні московські радники і він його озвучив», – сказав Магда.

У такий спосіб Захарченко хоче виправдати те, що обіцянки, які звучали з боку сепаратистів, про захоплення Дебальцевого, залишилися тільки обіцянками, розповідає Магда.

«Нібито через те, що Україна наростила в цьому районі сили, їм це не вдається. Ось вони і заявляють, що перебороти українські війська зможуть лише шляхом мобілізації», – зазначив політолог.

Магда також додає, що Росія зацікавлена в продовженні конфлікту і всі її дії спрямовані саме на це.

Що ж стосується паралельної заяви лідерів ДНР та ЛНР про припинення наступу на Донбасі, то вона також пояснюється досить просто: «У них просто немає сил його продовжувати».

Нагадаємо, Захарченко заявив, що вони планують залучити до бойових дій проти сил антитерористичної операції ще 100 тисяч осіб призовного віку.

Читайте також: П'ята колона Путіна зриває четверту мобілізацію в Україні. Погляд

За повідомленнями сепаратистів, «мобілізація» в їхніх лавах почнеться вже за 10 днів. Лідери місцевих угруповань обіцяють «мобілізованим» повне забезпечення одягом і продовольством, а також високу зарплату. Враховуючи, що, за оцінками експертів, на території невизнаної республіки проживає близько 1,87 млн чол. (включаючи жінок, дітей, пенсіонерів та людей, що уже взяли до рук зброю), неважко порахувати, що служити «війську ДНР» доведеться щонайменше кожному 20-му жителю окупованої території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: