П'ята колона Путіна зриває четверту мобілізацію в Україні. Погляд

Читать на русском

Те, яким образом проходить четверта хвиля мобілізації, свідчить не тільки про бажання Путіна демонізувати українську армію, але й про активні дії його п'ятої колони.

Про це пише у своєму Facebook екс-народний депутат Юрій Сиротюк щодо проведення четвертої хвилі мобілізації в Україні, повідомляє «Слово і Дело».

«Четверта хвиля мобілізації засвідчила про відсутність довгострокової стратегії охорони, оборони та підвищення обороноздатності країни у влади. Адже мобілізація – це вимушений захід, який частково і лише на певний проміжок часу вирішує питання залатування дірок. Зараз після року війни важливо передусім підвищити чисельність професійних Збройних сил, відновити загальний призив навіть для жінок, за бажанням для всіх – за швейцарським зразком, створити систему Народного Резерву ЗСУ та військово-козацьких поселень у прифронтовій зоні. Відповідні нормативні документи розроблені і зареєстровані у Раді», – повідомляє Сиротюк.

За його словами, через те, що рік фактично пройшов даремно доводиться знову кликати до війська відмобілізованих резервістів. В нинішніх умовах – це невідворотній крок, однак те, яким чином проходить 4 хвиля мобілізації, свідчить не лише про бажання Путіна, але й активну дію його пятої колони у владі цю мобілізацію демонізувати і зірвати та надовго відбити бажання українців захищати Батьківщину.

«Росія через свою агентуру вибудувала хитру і підступну лінію саботажу. Воєнкоми-хабарники, які масово за грубі гроші відмазують від армії здорових, але заможних чоловіків, знову перетворюючи армію на робітничо-селянську, з тих, хто банально не зміг відкупитися. А щоб заробити більше – листи щастя – повістки масово шлють мертвим, живим і ненародженим»

«У моєму рідному волинському селі таких повісток прийшло 300 – фактично всім дорослим чоловікам, у Шевченківському районі Києва понад 5 тисяч. Враховуючи те, що відмобілізують 50 000 – такі масові і надмірні надсилання повісток створюють ситуацію паніки серед українців. Отут Путін і використовує захланність корупціонерів щоб зірвати мобілізацію», – пише він.

Підсумовуючи, Юрій Сиротюк зазначив, що пропонує провести ротацію воєнкомів на передову та жорсткий контроль правоохоронців за діяльністю воєнкомів. При цьому зазначає, що особисто наводив дані про корупцію одного з воєнкомів. Як результат ставка з 600 доларів зросла до 6 тисяч.

Читайте також: Томбінський: Україна сама гальмує процес визнання ДНР та ЛНР терористами

Зазначимо, що в Міністерстві оборони констатують, що половина військовозобов'язаних в Україні не можуть бути мобілізовані за станом здоров'я.

Додамо, що загалом за перший неповний тиждень четвертої хвилі мобілізації повістки отримали 61 748 осіб.

В міністерстві нагадують, що за ухилення від мобілізації військовозобов'язаним загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі. Наразі військкомати збирають інформацію про осіб, що ухиляються від призову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: