Саакашвілі: тиск на Росію потрібно тільки збільшувати

Читать на русском

Тиск на Росію потрібно продовжувати. Досить ефективним було б відстежити і заморозити особисті активи Путіна.

Про це у своєму блозі написав екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, передає «Слово і Діло».

За словами Саакашвілі, Володимир Путін хоче завдати поразки української армії. При цьому Захід може зупинити його військовою допомогою Україні та заморожуванням особистих рахунків.

«Досить ефективним було б відстежити і заморозити особисті активи Путіна – найбільшу суму «чорного налу» в історії, яку російський президент використовує, щоб підтримувати антиєвропейські партії на Заході», – пише екс-президент Грузії.

Саакашвілі переконаний, Путін хоче завдати української армії потужної поразку, щоб змусити добровольчі батальйони від розчарування повернутися проти влади в Києві. «Росія намагається підготувати ґрунт для перевороту, створюючи перебої з поставками енергії і підштовхуючи українську економіку, яку і так обтяжує війна, проблеми з проведенням реформ і корупція, до краху», – каже Саакашвілі.

Аби зупинити Путіна, Захід повинен надати Україні зброю, військову та фінансову допомогу, пише Саакашвілі.

Читайте також: Поки Німеччина і Чехія відмовляються, Польща допомагатиме зброєю

«Фінансова допомога, яку Україні нададуть за умови проведення реформ і активної боротьби з корупцією, життєво їй необхідна. Президент Порошенко вже запросив авторів грузинської поліцейської реформи в український уряд, щоб ті провели аналогічну реформу і в Україні. Американський уряд обіцяв надати фінансову підтримку для її проведення», – резюмує екс-президент Грузії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: