61% українців незадоволені і не довіряють Верховній Раді – опитування

Читать на русском

Більше половини українців незадоволені роботою Верховної Ради України.

Про це говорять результати опитування проведеного центром Разумкова, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

61,5% українців не задоволені діяльністю парламенту, тоді як задоволених – 21%. Цікаво, що розчарованих ураїнців більше серед тих, хто брав участь у виборах (59%) і 21% – серед тих, що не брали.

Як зазначають соціологи, незадоволені діяльністю Верховної Ради, як виборці партії «Опозиційний блок» (незадоволені – 86%, задоволені – 4%), так і виборці партій, що входять до коаліції: «Радикальної партії Олега Ляшка» (задоволені діяльністю Верховної Ради 20%, незадоволені – 58%, що є максимальним значенням), «Самопомочі» (відповідно, 30% і 46%), «Батьківщини» (29% і 38%), «Блоку Петра Порошенка» (35% і 51% ).

Однак є у Верховній раді партія, яка не встигла розчарувати своїх виборців – це «Народний фронт» (41% негативних оцінок і 40% – позитивних).

Опитування також показало традиційно низькі показники довіри до Верховної Ради: довіряють їй 31% опитаних, не довіряють – 57%.

Українці не довіряють, як «Опозиційному блоку» (95%), так і тим, хто в більшості РПЛ – довіряють 28%, не довіряють – 60%. «Батьківщина» (34% і 45%), «Самопоміч» (43% і 51%).

Діляться навпіл оцінки виборців «Блоку Петра Порошенка» – 43% і 44%, і лише виборці «Народного фронту» скоріше довіряють Верховній Раді (52% довіряють і 34% – ні).

Читайте також: 128 голосів за відставку Яреми: в БПП хочуть дати генпрокурору другий шанс

Варто зазначити, що 73% українців, серед тих, хто брав участь у виборах, все ж упевнені в правильності свого вибору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: