Донецький губернатор закриватиме дитячі тубдиспансери без докорів сумління

Читать на русском

Протитуберкульозні дитячі заклади Донецької області зі слабкою матеріально-технічною базою обласна влада підтримувати не буде. 

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА з посиланням на слова губернатора області Андрія Шишацького.

«У нас вистачає місць у тубзакладах області, і сьогодні, в ході медреформи, ми не будемо зберігати медустанови зі слабкою матеріально-технічною базою. Ми будемо проводити реструктуризацію подібних лікарень, щоб маленькі пацієнти отримували своєчасну і якісну медичну допомогу», - заявив Шишацький, коментуючи ситуацію щодо можливого приєднання Докучаєвського туберкульозного санаторію до Маріупольського тубдиспансеру.

Голова ОДА також додав, що колективне звернення співробітників санаторію, які не задоволені рішенням регіональної влади щодо реструктуризації закладу, викликане в першу чергу бажанням зберегти свої робочі місця, а не турботою про сам санаторій.

З цього приводу у департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації повідомили, що всі працівники Докучаєвського санаторію будуть працевлаштовані.

За інформацією ОДА, на сьогодні в Докучаєвському санаторії налічується 50 ліжок, з яких близько половини не зайняті пацієнтами.

Нагадаємо, ще у 2007 році президент фонду «Розвиток України» Рінат Ахметов заявив, що має намір провести системну та ефективну роботу, спрямовану на подолання епідемії туберкульозу в Україні.

Згідно з повідомленням прес-служби Донецької ОДА, фонд «Розвиток України» надавав підтримку в тому числі і Докучаєвському туберкульозному санаторію.

Зазначимо, що губернатори сусідніх з Донецькою Луганської та Запорізької областей Володимир Пристюк та Олександр Пеклушенко обіцяли завершити другу чергу будівництва Слов'яносербської туберкульозної лікарні та реконструкцію нового корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру відповідно.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: