В Міністерстві оборони посилять боротьбу з «ухильниками» від мобілізації

Читать на русском

В Міністерстві оборони вигадали новий метод боротьби з «ухильниками» від мобілізації.

Про це розповів заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ полковник Олександр Правдивець, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Так, Правдивець заявив, що Міністерство оборони з новою хвилею мобілізації має намір посилити боротьбу з «ухильниками» від служби в армії та планує створити державний реєєстр військовозобов'язаних.

«До початку березня ми створимо Державний реєстр військовозобов'язаних, де будуть зібрані всі дані на громадян, які ухиляються від військової служби. Інформація буде на всіх за прізвищами. Після чого «ухильників» будуть відловлювати на перетині обміну інформацією між реєстрами, тобто не повідомив чоловік, де знаходиться, значить, повідомить будь-який інший відповідний орган, який зареєструє військовозобов'язаного», – зазначив Правдивець.

Правдивець нагадав, що за ухилення від мобілізації загрожує кримінальна відповідальність терміном від двох до п'яти років.

Читайте також: «Відкосити» від мобілізації: варіанти, схеми, ціни – огляд соціальних мереж

«Як тільки буде спрощено пошук і буде реально діяти кримінальна відповідальність, люди призовного віку самі будуть приходити у військкомати, а не військові комісари будуть ламати голову, де їх знайти», – додає Правдивець.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: