Геращенко: разом з недоторканністю треба приймати закон про імпічмент

Читать на русском

У ВР потрібно терміново приймати закон про імпічмент Президента.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Народного фронту» Антон Геращенко, спеціально для «Слово і Діло».

За словами Геращенка, Верховна Рада повинна найближчим часом не тільки скасувати депутатську недоторканність, але і прийняти закон про порядок імпічменту Президента України.

«Чому було два Майдани? – задається питанням Геращенко. – Тому що не було закону про імпічмент Президента, тому нам потрібно терміново прийняти цей закон», – каже він.

Народний депутат переконаний, якщо президент нічого не порушує, то і закону про імпічмент боятись не треба, а от якщо порушує – то такий закон стане в нагоді.

«Тому ми не можемо просто скасувати депутатську недоторканність, без закону про порядок імпічменту буде дисбаланс», – пояснив нардеп.

Як зазначає Геращенко, група депутатів вже готує проект відповідного закону, який, він сподівається, буде розглянуто найближчим часом.

Нагадаємо, Верховна Рада України планує у четвер проголосувати за направлення до Конституційного Суду України законопроекту про зняття недоторканності з народних депутатів і суддів.

Читайте також: З подання Полторака Рада прийняла закон «про військовополонених»

Як зазначалось, на поточному пленарному тижні парламент планує розглянути деякі питання забезпечення обороноздатності країни і боротьби з корупцією. Значна кількість питань буде пов'язана з інформаційною безпекою держави.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: