З подання Полторака Рада прийняла закон «про військовополонених»

Читать на русском

Верховна Рада України розглянула та ухвалила за основу і в цілому закон «про військовополонених» – «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про оборону України».

За відповідний документ проголосувало 283 народних депутата, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Цей закон містить норму, яка надає уряду право унормування порядку утримання, охорони і забезпечення військовополонених та інтернованих осіб в особливий період.

Відповідний проект вніс на розгляд депутатів міністр оборони Степан Полторак.

Іван Русак, що презентував від Міноборони документ, підкреслив, що Кабмін планує покласти обов'язки щодо тримання військовополонених на Держпенітенціарну службу і Нацгвардію.

Читайте також: Порядок денний: оборона та Нацгвардія. Онлайн-трансляція засідання Ради

Нагадаємо, 3 лютого, Верховна Рада України розпочала другу сесію VIII скликання.

Так на порядку денному – зміни до закону «Про оборону України», а також у закон «Про Національну гвардію», забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства по запобіганню корупції.

Крім того, народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 1848 «Про внесення змін до закону України «Про Національну гвардію України».

Цей закон передає право Президенту України призначати командувача і всіх осіб вищого командного складу Національної гвардії України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: