Ще одна країна відмовилась постачати зброю Україні

Читать на русском

Глава МЗС Чехії виступає проти поставок зброї до України і переконаний – конфлікт в Україні не має військового вирішення, потрібне тільки мирне врегулювання.

Про це наголосив міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«На мою думку, конфлікт у східній Україні не має військового вирішення. Військовими засобами ми не досягнемо необхідних результатів і ми від початку наголошували на необхідності врегулювання дипломатичними засобами. На цьому має стояти і ЄС», – сказав Заоралек.

На його думку, надання Україні зброї не тільки не допоможе вирішенню конфлікту, а й поглибить його. «Навіть якщо переговори проваляться, не можна сказати: все, посилаємо зброю», – сказав глава МЗС Чехії.

Раніше, Ангела Меркель заявила, що не збирається підтримувати Україну зброєю.

«Німеччина не підтримуватиме Україну зброєю. Я переконана, що цей конфлікт має вирішуватися невійськовим шляхом», – наголосила Меркель.

В свою чергу, організатор Мюнхенської конференції з безпеки Вольфґанґ Ішинґер схвалює дискусію про поставки озброєння в Україну зі США.

«Заява про можливості поставок американського озброєння може чинити тиск на Росію з тією метою, щоб та активніше виступала за мирне врегулювання конфлікту», – зазначив Ішинґер.

Читайте також: США можуть надати $2 млрд та протитанкові ракетні комплекси Javelin

Говорячи про позицію Берліна, що виключає постачання зброї Україні, Ішинґер зазначив, що це необов’язково є проблемою.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: