Президент Естонії закликає посилювати санкції та судити Путіна

Читать на русском

Організатори агресії і ті, хто надають їм зброю, повинні постати перед міжнародним судом.

Про це повідомив президент Естонії Томас Хендрік Ільвес на заході на честь 95-річчя Тартуського мирного договору, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

«Стрільба по малайзійському пасажирському літаку і ракетний обстріл житлових будинків в Маріуполі є жорстокими злочинами, організатори яких, а також їх прихильники і ті, хто надали їм зброю, повинні постати перед міжнародним судом», – каже Ільвес.

Також він переконаний, що ті, хто нападають на Україну, нападають також і на Європу.

«Аморально говорити натяками. Ті, хто нападають на Україну, нападають і на Європу, наші цінності і всю міжнародну систему, що діяла досі», – переконаний президент Естонії.

На думку Ільвеса, це має стати чітким сигналом, який визначить подальші дії.

«Натхненники і виконавці цих злочинів піддадуться санкціям демократичних країн. Як і ті, хто порушує військове право принизливим поводженням з військовополоненими», – сказав він.

Як зазначає Президент Естонії, агресії немає ні виправдання, ні прощення.

«До неї не звикають, як, на жаль, вже стали звикати до замороженого конфлікту в Трансністрії, Південній Осетії або Абхазії»,  додав Ільвес.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель переконана, що конфлікт на Донбасі потрібно вирішувати мирним шляхом і виступає проти поставок зброї в Україну.

Читайте також: США можуть надати $2 млрд та протитанкові ракетні комплекси Javelin

Тим часом, у США вже підготували документ, в якому вісім колишніх високопоставлених дипломатів та військових закликають уряд США і керівництво НАТО надати Україні підтримку у вигляді зброї.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: