В МЗС провели бойовикам дипломатичний лікбез щодо Мінського меморандуму

Читать на русском

Додаток до Мінського меморандуму вступає в дію одразу після підписання самого меморандуму і не повинен бути підписаний окремо.

Таким чином, заява представників самопроголошених Донецької й Луганської народних республік про те, що вони не повинні дотримуватися лінії розмежування в зоні конфлікту, оскільки не підписували додатку до Мінського меморандуму, не є правомірною, передає позицію речника Міністерства зовнішніх справ Євгена Перебийноса «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Вони (представники ДНР та ЛНР – ред.) підписали меморандум. А додатки до меморандуму не підписуються, бо вони є невід'ємною частиною меморандуму. Тому це еквілібристика», – прокоментував ситуацію Перебийніс.

Представник українського зовнішньополітичного відомства уточнив, що додаток не є окремим документом, який вимагає підписання, як, наприклад, окремий протокол.

Як стало відомо сьогодні, на прес-конференції в Москві Денис Пушилін заявив, що 19 вересня «глави республік» ДНР та ЛНР не підписували додатку до мінсткого меморандуму, тож відповідних зобов'язань на себе не брали.

Читайте також: Карта АТО: ситуація на сході України станом на 2 лютого

Зазначимо, що Олександр Захарченко, лідер бойовиків ДНР, які неодноразово вказували на порушення мінських домовленостей з українського боку, при цьому відкрито заявляє, що претендує на всю територію Донецької області.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: