У Гонтарєвої вирішили глянути правді у вічі й назвати реальний курс валют

Читать на русском

Національний банк України вирішив відмовитись від індикативного курсу долара, що протягом кількох місяців встановлювався як офіційний орієнтир для банків для розрахунку курсу валют.

Така заява пролунала на нараді НБУ з учасниками фінансового ринку в понеділок, пише «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

В результаті зміни політики фінансового регулятора, офіційний курс долара підніметься до його реальної вартості в обмінниках. Також НБУ прийняв рішення відмовитись від валютних аукціонів.

«З четверга індикатив відмінять. За фактом курс відпустять до рівня, коли він буде рівноважним», – розповів журналістам один з учасників ринку.

Стосовно «голландських» валютних аукціонів, які Нацбанк планував проводити в Україні, то їх не підтримали в Міжнародному валютному фонді.

Нагадаємо, після того, як НБУ відмовився від фіксованого курсу валют 12,95 грн за долар у жовтні, офіційний курс американської валюти щодо гривні зріс до 16,14, а в обмінниках долар нині продають уже по 20,96.

Читайте також: Абромавічус: у 2017 році Україна буде в ТОП-50 рейтингу Doing Business

Як уже писало «Слово і Діло», протягом минулого року українська гривня стала найбільш стрімко девальвуючою валютою світу, на одну позицію рейтингу випередивши російський рубль.


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: