Абромавічус: у 2017 році Україна буде в ТОП-50 рейтингу Doing Business

Читать на русском

Міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус пообіцяв, що вже за два роки Україна буде на 50-му місці в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку (Doing Business).

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «1+1», передає «Обозреватель», пише «Слово і Діло».

«Ми будемо радувати бізнес тим, що будемо спрощувати ведення бізнесу. Зараз ми на 96-му місці в рейтингу Doing Business, через два роки хочемо бути на 50-му місці… Будемо боротися з корупцією шляхом дерегуляції. Думаю, що в найближчому майбутньому ми побачимо, що інвестори повертаються в нашу країну», – заявив Айварас Абромавічус.

Крім того, за словами міністра, уряд вже чимало зробив для полегшення ведення бізнесу в Україні.

«Робота кипить, ми багато чого зробили. На минулому тижні ми прийняли рішення для аграріїв – скоротили карантинні сертифікати. Раніше, щоб перевезти, наприклад, зерно з одного району в інший, потрібно було отримати сертифікат, платити за нього. Корупційна складова там була 3-4 млрд грн», – повідомив він.

Читайте також: Порошенко хоче, щоб українську економіку реформували поляки

За 2 місяці роботи в Українському уряді Айварас Абромавічус встиг виконати 4 свої обіцянки.Так, з подачі міністра економічного розвитку і торгівлі Верховна рада України прийняла законопроект №1578 «про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України». Документом передбачається скорочення податків і зборів з 22% до 9% та скасування перевірки для малого та середнього бізнесу на 2 роки.

Нагадаємо, Україна зайняла 96-е місце в рейтингу експертів Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації легкості ведення бізнесу Doing Business-2015, піднявшись на 16 позицій.

Крім того, «Слово і Діло» проілюструвало місце України у світових рейтингах, що відображають рівень економічного, суспільного розвитку, освіти та науки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: