У Авакова показали зброю, з якої стріляли «тітушки»

Читать на русском

Під час подій на Майдані «тітушок» озброювали тодішні співробітники правоохоронних органів.

Про це у своєму Facebook написав Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

МВС визначило схему організації доставки та дислокації в центральних районах Києва і на Майдані так званих «тітушек» під час подій лютого минулого року, заявив глава відомства Арсен Аваков.

«У нас є перевірені докази, у вигляді матеріалів фото-, відео- та аудіофіксації, причетності певних осіб в організації силового протистояння і побитті активістів Майдану під час протестних акцій у Маріїнському парку, на вулицях Липській, Грушевського, Володимирській і на Софіївській площі», – пише Аваков.

За словами міністра, у слідства є докази, що «тітушек» озброювали тодішні співробітники правоохоронних органів.

«Якщо раніше у слідства була тільки інформація про те, що для розстрілу протестувальників на Майдані бойовикам видавалася зі складів МВС незареєстрована зброя, але не було самого зброї, то зараз нами вилучено автомат Калашникова у одного з підозрюваних, який той отримав саме таким чином», – зазначив він.

Як зазначає Аваков, міліціонери вилучили цілий арсенал зброї, патронів, інших боєприпасів, вибухівки, а також різного спорядження, яке використовувалося найманими «бойовиками» під час розгону протестних акцій і нападів на активістів Майдану 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку і на Софіївській площі в Києві.

Читайте також: До «військ ДНР» збираються «мобілізувати» 100 тисяч осіб

Також правоохоронці оприлюднили схему керівництва «тітушок», у тому числі керівників «середньої ланки». Всі вони оголошені в розшук. Крім того, в МВС виклали в мережу запис телефонних розмов організаторів «тітушок».


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: