До «військ ДНР» збираються «мобілізувати» 100 тисяч осіб

Читать на русском

Бойовики так званої Донецької народної республіки планують залучити до бойових дій проти сил антитерористичної операції ще 100 тисяч осіб призовного віку.

Про таку заяву «прем'єр-міністра республіки» Олександра Захарченка повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

За повідомленнями сепаратистів, «мобілізація» в їхніх лавах почнеться вже за 10 днів. Лідери місцевих угруповань обіцяють «мобілізованим» повне забезпечення одягом і продовольством, а також високу зарплату. Враховуючи, що, за оцінками експертів, на території невизнаної республіки проживає близько 1,87 млн чол. (включаючи жінок, дітей, песіонерів та людей, що уже взяли до рук зброю), неважко порахувати, що служити «війську ДНР» доведеться щонайменше кожному 20-му жителю окупованої території.

Між тим, видання «LB.ua» повідомляє про цікавий збіг: саме в ці дні російські ЗМІ сколихнуло повідомлення про те, що російських солдат-строковиків примушують переходити служити на контракт, а потім відправляють в Ростовську область, звідки вони імовірно потрапляють в зону проведення АТО в Україні. Більш як 2 десятки повідомлень від родин солдатів направлено на перевірку до омбудсмена РФ Елли Памфілової.

Читайте також: Росіянам може знадобитися закордонний паспорт для в'їзду в Україну

Нагадаємо, що, у зв'язку з постійними обстрілами з підконтрольної сепаратистам території, губернатор Донеччини Олександр Кіхтенко заявив, що буде шукати технічної можливості відключити Донецьк від електропостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: