«Батьківщина» хоче від Попова крові

Читать на русском

Партія «Батьківщина» вимагає від голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова негайного поновлення роботи відділу виробництва препаратів крові Київського міського центру крові.

Як зазначається в повідомленні прес-служби партії, звернення щодо вказаного питання Попову направив народний депутат Андрій Пишний.

«Життєво необхідні препарати крові, які раніше виготовлялись за бюджетні кошти, пацієнти змушені будуть купувати самостійно через приватні фармацевтичні заклади, витрачаючи на це значні кошти. А це є порушенням статті 49 Конституції України», - цитує прес-служба текст звернення.

Зі слів депутата, місцева влада начебто планує розмістити Київський міський центр крові в будівлі за адресою вул. Зоологічна, 3, але, за інформацією Пишного, проектною документацією реконструкції зазначеної будівлі не передбачене приміщення для відділу по виробництву препаратів крові.

З цієї причини Пишний звернувся до голови КМДА з вимогою прозвітувати про причини закриття відділу виробництва препаратів крові, відновити його роботу та забезпечити ефективне використання 4,5 тон донорської плазми, що там знаходиться.

Нагадаємо, 6 лютого 2013 року голова КМДА Олександр Попов запевнив, що Київський міський центр крові буде відкрито вже в 2014-му році.

Він, зокрема, заявив, що в поточному році бюджетне фінансування проекту передбачає 11 млн. грн., а наступного року об’єкт буде профінансований у повному обсязі.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: