ОБСЄ: «ДНР» і «ЛНР» хотіли перегляду Протоколу та Меморандуму

Читать на русском

На зустрічі в Мінську представники бойовиків з «ДНР» і «ЛНР» вимагали перегляду Протоколу та Меморандуму Мінської зустрічі і не були готові до обговорення пропозиції Тристоронньої контактної групи.

Про це йдеться в заяві ОБСЄ, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Вони (представники бойовиків) навіть не були готові обговорювати реалізацію угоди про припинення вогню і виведення важких озброєнь», – сказано в повідомленні.

А також наголошується, що трехсторонння контактна група підготувала докладний план для конкретної реалізації мінських Протоколу та Меморандуму, які залишаються незмінною основою для мирного врегулювання ситуації.

«На жаль, представники «ДНР» і «ЛНР», підписали ці документи, не (хотіли – ред.) брати участь у засіданні групи, хоча вони були особисто запрошені», – говорять в ОБСЄ, – «Їх представники, що були присутні на зустрічі, були не в змозі обговорити висунуті пропозиції. Вони навіть не були готові обговорювати реалізацію угоди про припинення вогню і виведення важких озброєнь. Замість цього, вони закликали до перегляду Протоколу та Меморандуму. Засідання було закрито».

У заяві ОБСЄ відзначає, що контактна група залишається відкритою для продовження консультацій в будь-який час. У зв'язку з ситуацією, яка серйозно погіршується і зростанням числа жертв, група закликає всіх учасників переговорів повною мірою реалізувати мінські домовленості без подальших затримок.

Як заявив заступник глави АП Валерій Чалий, в Мінську на зустрічі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі представники бойовиків «поставили ультимативні вимоги»  і «хотіли залякати» Україну.

А представник України Леонід Кучма заявив, що консультації були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького, а також через ультимативних заяв їхніх представників Дениса Пушіліна і Владислава Дейнего.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: