Чалий: представники «ДНР» та «ЛНР» «залякували» Україну у Мінську

Читать на русском

Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий повідомив, що на зустрічі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі представники бойовиків «хотіли залякати» українську сторону.

Про це Чалий написав на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Пережили важкий день. Вони поставили ультимативні вимоги. Хотіли залякати. Спробували розіграти спектакль, що Київ зриває переговори, роботу тристоронньої контактної групи. Не вдалося! Професійна робота українських представників у Мінську, десятки телефонних контактів, постійна злагоджена робота і координація не дали шансів», – йдеться в повідомленні.

А також додав, що терористи хочуть спровокувати Україну зірвати мирний процес.

«Якби не гинули люди, можна було б говорити про дипломатичні ситуативні перемоги. Але, на жаль, мирний процес під загрозою. Вони нас хочуть спровокувати. Не вдасться!», – зазначив заступник глави Адміністрації Президента.

Читайте також: У Полтаві почалися мітинги: тепер через ДНР та ЛНР

Зазначимо, після зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську 31 січня представник України Леонід Кучма заявив, що консультації були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, а також через ультимативні заяви їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: