В «Укрзалізниці» назвали винних у зриві закупівель вугілля

Читать на русском

«Укрзалізниця» звинувачує Антимонопольний комітет України у зриві закупівель вугілля для потреб залізничного транспорту.

Про це йдеться у прес-релізі «Укрзалізниці», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

Як зазначається у повідомленні, у четвер об 11:00 мало б відбутися розкриття конкурсних пропозицій щодо закупівлі кам’яного вугілля для залізниць України на 2015 рік, однак на заваді знову став АМКУ через скаргу того ж самого підприємства ТОВ «Тепло-Холдинг. «За зверненням ТОВ «Тепло-Холдинг АМКУ неодноразово скасовував відкриті торги із закупівлі вугілля у 2014 році», - йдеться у повідомленні.

Однак, цього разу конкурсні торги АМКУ не скасував, а призупинив.

«У своєму рішенні від 28 січня постійно діюча адмінколегія АКМУ навіть визнала необґрунтованість скарги ТОВ «Тепло-Холдинг» про нібито дискримінаційні вимоги у документації конкурсних торгів.

«На сьогоднішніх відкритих торгах, відповідно до оголошення №223345, ДП«Укрзалізничпостач» мав би розкрити конкурсні пропозиції на постачання понад 22 тисяч тонн вугілля для залізничної галузі - це 48% плану на 2015 рік. Через реакцію АКМУ терміни знову затягуються», - повідомляє прес-служба «Укзалізниці».

«Укрзалізниця» централізовано не може закупити вугілля з лютого 2014 року, а самостійно залізниці можуть придбати лише невеликі обсяги.

Хоч Окружний адміністративний суд Києва і визнав протиправні дії АМКУ, який минулого року блокував процедуру закупівлі кам’яного вугілля через скаргу товариства ТОВ «Тепло-Холдинг», «у суді це товариство не довело свого наміру брати участь у торгах і навіть, у разі визнання його переможцем торгів, не довело спроможність здійснити постачання вугілля», - йдеться у прес-релізі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: