Путін готується до виходу Росії з Ради Європи – Нємцов

Читать на русском

Російський опозиціонер Борис Нємцов переконаний, що президенту Російської Федерації Володимиру Путіну набридло відповідати на незручні запитання про війну та анексію, тому він готується до виходу РФ із Ради Європи.

Про це політик написав у своєму блозі на «НВ», інформує «Слово і Діло».

Більш того, на думку Нємцова, позбавлення Росії права голосу в ПАРЄ – частина плану Путіна щодо виходу з Ради Європи. «Йому набридло відповідати на незручні запитання про війну, анексію та агресію проти України, про порушення ним міжнародних зобов'язань Росією. Він збирається воювати далі, і в його плани не входить отримувати ляпаси за свою неадекватність», - каже російський опозиціонер.

За його словами, поведінка російської делегації в Страсбурзі «явно свідчила про небажання шукати компроміс з європейцями». «Нагадаю, до Путіна в Раду Європи не пустили Лукашенка. Так що шлях на вихід протоптаний. Зате двері в Гаагу відкриваються», - резюмував Нємцов.

Читайте також: Після «ляпаса» в ПАРЄ, РФ ігноруватиме організацію до кінця року

Нагадаємо, вчора Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалив низку поправок стосовно резолюції щодо України, в тому числі і таких, які позбавляють російську делегацію права голосу до квітня поточного року.

Водночас уже в квітні, на початку наступної сесії, асамблея зобов'язана ще раз розглянути російське питання. Якщо російська сторона не «продемонструє відчутний прогрес», представники РФ повинні бути позбавлені голосу і виключені до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: