Азаров розраховує помиритися з Росією через тиждень

Читать на русском

Прем’єр-міністр Микола Азаров розраховує, що на засіданні глав урядів СНД 20 листопада у Санкт-Петербурзі буде здійснено суттєві кроки для нормалізації торгово-економічних відносин України та Росії.

Як передає прес-служба КМУ, про це він сказав на засіданні уряду 13 листопада.

«Ми повинні принципово і предметно поставити питання про нормалізацію торгово-економічних відносин під час засідання глав урядів», - зазначив прем’єр.

В даному контексті Азаров доручив низці міністерств проаналізувати стан виконання положень Договору про зону вільної торгівлі між державами СНД від 18 жовтня 2011 року та подати до Кабміну відповідні аналітичні висновки та пропозиції з цього приводу.

Азаров повідомив, що звернувся до глав урядів СНД з пропозицією провести багатосторонні консультації та прийняти за їх результатами консолідоване рішення, яке дозволило б розблокувати виконання деяких положень договору про зону вільної торгівлі.

Прем'єр також нагадав, що з січня 2014 року Україна буде головувати у СНД, а концепція  головування України, з його слів, потребує корегування.

Нагадаємо, голова Кабміну Микола Азаров 14 вересня 2013 року запевнив, що жодна з російсько-українських угод про торгівлю припинена не буде.

1 червня 2012 року прем’єр заявив, що через 3-5 років Україна забезпечить свою енергетичну незалежність від Росії.

11 квітня 2012 року він висловив переконання, що владі вдасться добитися від Росії зниження ціни на газ до економічно обґрунтованого рівня.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: