На київських зупинках з’являться GPS, wi-fi та розетки для зарядки?

Читать на русском

Зупинки громадського транспорту в Києві в перспективі можуть бути обладнані послугами GPS та wi-fi, а також розетками для підзарядки телефонів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби КГГА.

В повідомленні, зокрема, зазначається, що днями на перетині просп. Перемоги та бул. Вернадського вже встановлено надсучасну автобусну зупинку з телевізором.

Розробники цієї зупинки зазначають, що вона може бути доповнена і іншими зручностями – в тому числі розетками, GPS та wi-fi.

Конструкція зупинки виготовлена з нержавіючого металу, який не вимагає фарбування, та протиударного скла, крім того вона обладнана відеокамерою для попередження вандалізму, а монітор телевізора також захищений гартованим склом.

Гендиректор «Київавтодору» Петро Береговий заявив, що згадана зупинка є експериментальною, але в разі підтримки цього проекту громадськістю кількість таких зупинок буде збільшуватися.  

Нагадаємо, заступник голови КМДА Михайло Костюк 19 вересня 2013 року запевнив, що трамвайні зупинки на лівому березі Києва будуть облаштовані більш захищеними зупинковими комплексами.

16 вересня 2013 року заступник голови КМДА Руслан Крамаренко обіцяв, що безкоштовний wi-fi з'явиться в частині громадського транспорту, а голова КМДА Олександр Попов у свій час запевняв, що інтернет з’явиться в столичному метро.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: