Березовець: Головна мета Путіна – знищення українських Збройних сил

Читать на русском

Політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець переконаний, що на даному етапі Путін не планує захоплення нових територій України.

«Головною метою Путіна на даному етапі є не захоплення територій чи наступ вглиб України, а знищення українських збройних сил», - написав Березовець у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

На думку експерта, це допоможе якнайшвидше посадити Захід і Президента Порошенка за стіл переговорів, метою яких має стати визнання факту існування ДНР/ЛНР в якості особливих суб'єктів у складі України, юридичне відторгнення Криму і зняття санкцій.

«Таким чином, всі подальші дії Путіна виходять з рішення однієї головної задачі: оточення/полону/знищення якомога більшої кількості українських військовослужбовців. У нього немає плану окупації України, максимум мова піде про розширення анклавів ДНР/ЛНР. І навпаки, фіаско всього плану буде зумовлено в разі невиконання ключової умови», - пише Березовець.

У той же час він відзначив, що події останніх днів свідчать про підготовку Росії до широкомасштабного наступу на Донбасі. «Це і те, що відбувається в місцях зіткнення з противником, і на дипломатичному фронті, і заяви найбільш радикальних російських політиків і експертів, і вбивство людей на зупинці в Донецьку, покликане обгрунтувати необхідність відплати для внутрішнього споживача», - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: