У столиці пройшли довибори до міської ради. «Свобода» знову незадоволена

Читать на русском

В неділю, 25 січня, у столичних мажоритарних виборчих округах №8 та 57 («Рембаза», Дарницький район та «Татарка», Шевченківський район) пройшли проміжні вибори депутатів Київської міської ради.

Підрахунок голосів іще триває, однак у ВО «Свобода» вже говорять про підкуп голосів на Дарниці, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости».

Основними суперниками на окрузі №8 були «свободівець» Олександр Мирний і представник «БПП» Юрій Сулига, на Татарці за голоси виборців змагалися в основному Святослав Кутняк (також від ВО «Собода») і позапартійний Дмитро Банас.

Якщо паралельний підрахунок голосів на Лук'янівці демонструє перевагу Кутняка, то отриманими результатами на окрузі №8 незадоволені в «Свободі»: в політичний силі стверджують, що Юрій Сулига (якого пов'язують із «молодою командою» Леоніда Черновецького) займався підкупом виборців.

Загалом, на участь у виборах зареєструвалися 64 кандидати. Офіційні результати поки не оголошено. За інформацією Київського тервиборчкому, явка виборців на вчорашньому голосуванні була надзвичайно низькою – всього 22%.

Нагадаємо, на парламентських виборах 26 жовтня «Свобода» не досягнула прохідного бар'єру, і у ВР представлена тільки мажоритарниками.

Читайте також: Монтян: бюджет Києва на 2015 рік «малювали зі стелі»

Додамо, що 23 січня «Слово і Діло» проаналізувало розподіл видатків бюджету міста Києва. Відповідно до проекту бюджету, основними статтями витрат столиці в 2015 році стануть соціальна політика, охорона здоров'я, фінанси і транспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: