Атака на Маріуполь безрозсудна і ганебна – ОБСЄ

Читать на русском

Спеціальна місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі закликає Росію негайно зупинити ескалацію бойових дій на сході України, і повернутися за стіл переговорів з метою врегулювання ситуації.

Про це заявив керівник місії ОБСЄ в Україні, посол Ертугрул Апакан, передає «Слово і Діло», з посиланням на 24ukrnews.

«Я засуджую цей акт насильства і вимагаю повного розслідування інциденту. Також хочу передати мої найщиріші й глибокі співчуття сім'ям загиблих і народу України. Ця небезпечна ситуація не може продовжуватися. Потрібно негайно припинити вогонь. Україна та її народ потребують і заслуговують миру. Сторони повинні повернутися за стіл переговорів без зволікання та в повному обсязі виконувати Мінські угоди», – заявив Апакан.

За його словами, в суботу рано вранці місія направила патруль на місце події, щоб оцінити ситуацію і встановити факти.

Крім того, Апакан вважає, що всі сторони негайно зобов'язані вжити рішучих заходів, щоб зупинити нову ескалацію бойових дій та важких наслідків для цивільного населення.

У той же час, Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні прогнозує погіршення відносин країн Європейського союзу з Росією у зв'язку з обстрілом житлових районів Маріуполя вранці 24 січня.

Керівництво США, ЄС, НАТО та ООН вже висловили осуд через обстріл Маріуполя та звинуватили в них проросійських бойовиків. Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з Президентом Порошенко пообіцяв посилення міжнародного тиску на Росію.

Читайте також:Штурм Маріуполя фото, відео (оновлюється)

Секретар РНБО Олександр Турчиновзаявив, що відповідальність за загибель мирних жителів в результаті обстрілу Маріуполя – на президенті РФ.

Нагадаємо, що 24 січня 2015 року, о 9:25 з систем залпового вогню «Град» був обстріляний мікрорайон «Східний» міста Маріуполя.

Маріупольська міська рада заявляє, що в результаті обстрілу загинули 30 і поранено 93 мирних жителів.

За останніми даними, ніч в місті пройшла спокійно. 

Сьогодні, 25 січня, в Україні оголошений День жалоби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: