Нафта знов подорожчала, цього разу – через смерть лідера Саудівської Аравії

Читать на русском

Повідомлення про смерть корола Саудівської Аравії Абдули бен Абдель Азиза Аль Сауда спричинило чергове підвищення ціни на нафту на світовому ринку.

Марка Brent подорожчала до 49,7 дол. за барель, ф'ючерси на WTI – до 47,28 дол. за барель, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Страх невідомого підтримує ціни на нафту. Король Абдулла був «архітектором» діючої стратегії, яка передбачає підтримку високого обсягу видобутку й витіснення дрібніших гравців замість скорочення видобутку», – зазначив американський експерт Джон Кілдаф.

Читайте також: Новий енергоконтракт з РФ чи аналог «газових» контрактів Тимошенко. Погляд

Саме дії короля Абдулли стимулювали зниження ціни на «чорне золото» на світовому ринку. Разом з тим, принц Мукрин, новий правитель Саудівської Аравії – найбільшого постачальника нафти у світі – також відомий, як захисних інтресів країни і навряд чи стане знижувати видобуток, вважають фахівці.

Король Абдулла бен Абдель Азиз Аль Сауд фактически правил Саудовской Аравией с 1996 года, вместо своего брата короля Фейсала, а после его смерти в 2005 году возглавил страну де-юре.

Нагадаємо, днями «Слово і Діло» проаналізувало динаміку цін на нафту протягом 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: