Статистика свідчить, що українці навіть скаржитися вже потроху втомлюються

Читать на русском

За дев’ять місяців 2013 року до Верховної Ради надійшло 71,2 тисячі пропозицій, заяв і скарг громадян, що на 952 звернення менше порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Про це сказано в повідомленні інформаційного управління апарату ВРУ, передає «Слово і діло».

При цьому структурними підрозділами апарату Ради опрацьовано 45,5 тис. звернень громадян, комітетами та спеціальною контрольною комісією ВР з питань приватизації - 18,8 тис. листів, депутатськими фракціями - понад 7 тис. пропозицій, заяв і скарг.  

Безпосередньо до керівництва парламенту адресовано 729 листів, з них до спікера Володимира Рибака - 339.

Варто зазначити, що протягом січня - вересня 2013 року 10,3 тис. пропозицій, заяв і скарг було подано відвідувачами на особистих прийомах.

Найактивнішими при подачі заяв і скарг були пенсіонери (17,1 тис.), тоді як, наприклад, за вказаний період в Раді зареєстровано лише 1,4 тис. звернень підприємців; 1,1 тис. звернень позбавлених волі; 1 тис. звернень безробітних; 661 звернення бюджетників.

При цьому у зверненнях 47,5% становлять листи, в яких порушуються проблеми забезпечення законності та правопорядку, реалізації прав і свобод; 9,6% - соціальні питання; 6,8% - питання діяльності органів влади; 5,4% - питання в сфері сім’ї, молоді та спорту і так далі.

В повідомленні ВРУ, серед іншого, також зазначається, що значна кількість громадян, як і раніше, скаржаться на дії працівників прокуратури, міліції та ДАІ.

Нагадаємо, що Національним планом дій на 2013 рік Президент Віктор Янукович доручив ввести в експлуатацію до вересня того ж року інформаційну систему «Звернення громадян», до якої мають бути підключені всі органи виконавчої влади.

14 листопада 2012 року прем’єр Микола Азаров наголосив на необхідності залучення громадськості до прийняття урядових рішень і пообіцяв, що в грудні того ж року запрацює портал звернень громадян до всіх органів влади.

22 лютого 2013 року Президент Віктор Янукович під час телепроекту «Діалог з країною» пообіцяв, що розгляне та прийме рішення щодо всіх звернень громадян, які прийшли в той день на Майдан Незалежності в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: