В КМДА обіцяють, що бортницьку воду невдовзі можна буде пити

Читать на русском

Мікробіологічні показники водопровідної води в столичному житловому масиві Бортничі відповідають санітарним нормам.

Про такі результати перевірки води, проведеної 20 січня, заявили в «Київводоканалі», пише «Слово і Діло».

«Згідно з отриманими 21 січня результатами аналізу, в жодному зі зразків немає відхилень за мікробіологічними показниками. Проби, у тому числі гарячої води, відбиралися у квартирах, дитячих садках, школах, продуктових маркетах і закладах харчування», – повідомляють в комунальному підприємстві.

Разом з тим, негайно починати пити воду з-під крану жителям Бортничів все ж не радять: це можна буде робити тільки в разі стабільних результатів аналізів при повторних заборах води, які будуть зроблені протягом кількох наступних днів.

«Як тільки аналізи відібраних проб підтвердять стабільну – упродовж декількох діб – відповідність вимогам до питної води та відсутність відхилень, можна буде користуватися водою для питних потреб, приготування їжі, миття посуду та купання, про що обов’язково додаткового повідомлять мешканцям мікрорайону», – йдеться у повідомленні водоканалу.

В «Київводоканалі» також просять бортничан поки не користуватися фільтрами для води, аби уникнути повторного зараження, а також спускати воду протягом 30 хвилин щодня. Плату за водокористування для жителів масиву за цей період обіцяють не нараховувати.

Читайте також: Кличко обіцяє парковки, а Кернес – одягнути Георгіївську стрічку

Разом з тим, витрати на лікування 97 киянам, що отруїлися інфікованою кишковою паличкою водою, на підприємстві компенсовувати не збираються. Там кажуть, що потрапляння фекалій у водогін спричинила несанкціонована врізка місцевого забудовника до недобудованого гідровузла. Цю інформацію 14 січня озвучив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: