В КМДА обіцяють, що бортницьку воду невдовзі можна буде пити

Читать на русском

Мікробіологічні показники водопровідної води в столичному житловому масиві Бортничі відповідають санітарним нормам.

Про такі результати перевірки води, проведеної 20 січня, заявили в «Київводоканалі», пише «Слово і Діло».

«Згідно з отриманими 21 січня результатами аналізу, в жодному зі зразків немає відхилень за мікробіологічними показниками. Проби, у тому числі гарячої води, відбиралися у квартирах, дитячих садках, школах, продуктових маркетах і закладах харчування», – повідомляють в комунальному підприємстві.

Разом з тим, негайно починати пити воду з-під крану жителям Бортничів все ж не радять: це можна буде робити тільки в разі стабільних результатів аналізів при повторних заборах води, які будуть зроблені протягом кількох наступних днів.

«Як тільки аналізи відібраних проб підтвердять стабільну – упродовж декількох діб – відповідність вимогам до питної води та відсутність відхилень, можна буде користуватися водою для питних потреб, приготування їжі, миття посуду та купання, про що обов’язково додаткового повідомлять мешканцям мікрорайону», – йдеться у повідомленні водоканалу.

В «Київводоканалі» також просять бортничан поки не користуватися фільтрами для води, аби уникнути повторного зараження, а також спускати воду протягом 30 хвилин щодня. Плату за водокористування для жителів масиву за цей період обіцяють не нараховувати.

Читайте також: Кличко обіцяє парковки, а Кернес – одягнути Георгіївську стрічку

Разом з тим, витрати на лікування 97 киянам, що отруїлися інфікованою кишковою паличкою водою, на підприємстві компенсовувати не збираються. Там кажуть, що потрапляння фекалій у водогін спричинила несанкціонована врізка місцевого забудовника до недобудованого гідровузла. Цю інформацію 14 січня озвучив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: