Обіцяна Кличком питна вода з-під крана «відправила» до лікарні 45 киян

Читать на русском

Через зараження води 45 жителів столиці були госпіталізовані з підозрою на гостру кишкову інфекцію.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації, інформує «Слово і Діло».

«КМДА та Державною СЕС проведено перевірку на предмет пошуку можливого джерела і факторів передачі гострої кишкової інфекції, яка стала причиною госпіталізації близько 45 жителів Бортничів», – йдеться в повідомленні.

За попередніми результатами перевірок встановлено, що можливим фактором зараження стала вода, якою населення забезпечується від комунального локального водопроводу Верхніх Бортничів, що знаходиться на балансі ПАТ АТ «Київводоканал».

У зв'язку з цим, як повідомили в КМДА, були розпочаті заходи з дезінфекції водогону, який забезпечує подачу води населенню мікрорайону Бортничі (Дарницький район столиці).

Разом з тим, столична влада обіцяє протягом строку проведення дезінфекції забезпечити жителів мікрорайону привізною водою.

Також КМДА рекомендувала призупинити роботу двох дитячих навчальних закладів, розташованих на території мікрорайону, на час проведення профілактичних заходів.

Нагадаємо, 23 грудня минулого року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв забезпечити більшу частину киян питною водою з-під крана вже в 2015 році. «Якість питної води – один із пріоритетних планів міської влади, які я зазначав, коли заступив на посаду. У 2015 році більшість київських водопровідних станцій буде оснащена сучасним очисним обладнанням, яке дозволить киянам отримувати питну воду з крану», – запевнив міський голова, додавши, що якість водопровідної води в Києві на сьогоднішній день дуже погана.

Раніше Кличко також анонсував проект з поліпшення якості водопровідної води, який, станом на 7 листопада, тільки готувався до реалізації. Мер столиці також заявив, що одна з першочергових екологічних програм київської влади – щоб воду з крана можна було пити без шкоди для здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: