АТО: ситуація на сході України станом на 22 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 22 січня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Загалом з 6.00 до 18.00 незаконні збройні формування здійснили 72 обстріли об’єктів і позицій сил АТО.

Напрямки обстрілів

Незаконні збройні формування не припиняють обстріли позицій українських військ поблизу населених пунктів Тоненьке, Піски, Авдіївка.

У середу потрапив під обстріл по дорозі до Донецького аеропорту в районі населеного пункту Опитне секретар РНБО Олександр Турчинов.

Читайте також: «Пекло» Стаханова: причини та наслідки обстріляного міста - огляд соцмереж

Вчора також відновились активні обстріли бойовиками наших позицій в районі Маріуполя.

Терористи не припиняють вести вогонь по мирним громадянам. Обстрілу з «Градів» зазнав населений пункт Гнутово, з танків бойовики обстріляли Чермалик, а місто Щастя було обстріляне двічі – з артилерії та реактивних систем залпового вогню.

В інтернеті з'явилося відео, на якому на під'їздах до Донецька відображена колона РСЗВ БМ-21 "Град".


Ситуація в донецькому аеропорту

За інформацією речника АТО Андрія Лисенка, станом на 6 годину ранку 22 січня в районі Донецького аеропорту точилися бої. В той же час, за повідомленням Міністерства оборони України вчора 20 військовослужбовців Збройних сил України вийшли з боями з території терміналів, оскільки їх позиції були зруйновані та прострілювалися прямою наводкою. 16 військовослужбовців Збройних сил України в ході бою отримали поранення та потрапили у полон терористів. За добу у боях за летовище загинули 6 українських військовослужбовців.

Спільнота американських дрон-журналістів (PSDJ) створила тривимірну мапу руйнувань донецького аеропорта, який боронили українські кіборги.

Donetsk Int'l Airport Terminal by Matthew Schroyer on Sketchfab

Donetsk Int'l Airport Terminal by Matthew Schroyer on Sketchfab

Donetsk Int'l Airport Terminal by Matthew Schroyer on Sketchfab

Інфраструктура

У середу близько обіду було підірвано міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській. Крім того, через підрив перегону у Запорізькій області Маріуполь лишився без залізничного сполучення.

Втрати

За інформацією представника України при ООН Юрія Сергеєва, з моменту припинення вогню в зоні АТО загинуло 237 українських військовослужбовців і 148 цивільних осіб.

Дев'ять чоловік загинули і ще декілька отримали поранення в результаті попадання снаряда в трамвайну зупинку в Ленінському районі Донецька.

Детальна карта бойових дій в зоні АТО за 21 січня (клікніть тут) 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: