Опозиція вважає, що євроінтеграція зводиться до бажання позичити грошей

Читать на русском

Однією з причин зміни зовнішньополітичного вектору України в напрямку підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом є можливе надання ним великої кількості кредитних ресурсів для України.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив один з лідерів «Батьківщини» Олександр Турчинов, передає прес-служба партії.

«Курс змінився, тому що Європейський Союз та МВФ можуть відкрити більшу кредитну лінію, ніж Росія», - зазначив він.

Турчинов, зокрема, розкритикував кредитну політику нинішньої влади, яка «вже третій рік поспіль живе лише за рахунок кредитних ресурсів».

В цьому контексті представник «Батьківщини» прогнозує високу вірогідність обвалу економіки в Україні.

«Вони беруть кредити скрізь: ззовні, фактично випускають векселі замість розрахунків за енергетику, банківська система нашпигована облігаціями внутрішньої державної позики. Тобто фактично кредити накладаються на кредити», - резюмував Турчинов.

Нагадаємо, в січні 2013 року перший віце-прем'єр Сергій Арбузов висловив упевненість, що сума кредитування української економіки Міжнародним валютним фондом переглядатися не буде (в 2010 - 2012 роках вона становила 15 млрд. дол).

30 вересня 2013 року міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко запевнив, що Європейський інвестиційний банк надасть Україні 152 млн. євро в кредит на будівництво метро в Дніпропетровську.

1 жовтня 2013 року міністр агрополітики Микола Присяжнюк повідомив, що Україна отримає від Китаю 3 млрд. дол. кредиту на відновлення систем зрошення південних областей.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: