Зусиллями Тимошенко Надію Савченко можуть звільнити ще до 26 січня

Читать на русском

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер направила звернення до представників Російської Федерації з проханням випустити з під-арешту українську військову льотчицю Надію Савченко.

Старший лейтенант ЗСУ та народний депутат України вже більше місяця голодує в одному з московських СІЗО, де вона перебуває з липня 2014 року, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Я прошу вас використати всі заходи разом з вашим керівництвом для забезпечення її термінового звільнення в рамках Мінського протоколу або на гуманітарних підставах, або на інших підставах», – йдеться в листі Анн Брассер до спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна.

Нагадаємо, 25 грудня Верховна Рада підтримала ініціативу Юлії Тимошенко щодо обрання Надії Савченко членом постійної парламентської делегації України в ПАРЄ. Таким чином лідерка «Батьківщини» дотримала своєї обіцянки, що дало юридичні підстави вимагати звільнення льотчиці.

Зокрема, президент ПАРЄ Анн Брассер просить російську сторону випустити Савченко з-під варти «вчасно, щоб дати їй можливість бути присутньою на відкритті січневої сесії Асамблеї, яка відбудеться 26 січня».

Читайте також: Яроша поранило осколком «Граду» – Донік

Крім Юлії Тимошенко, звільнити Надію Савченко та режисера Олега Сенцова обіцяли свого часу також і Президент Петро Порошенко, і народний депутат Григорій Немиря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: