Квіташвілі вже знає, скільки кияни платитимуть за страховку

Читать на русском

В першу чергу реформи охорони здоров'я торкнуться киян, але поступово зміни дійдуть до кожного регіону.

Про це розповів у своєму інтерв'ю міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

Як зазначається, зміни українці відчують вже цього року, серед основних принципів реформи ˜– страхова медицина.

За словами Квіташвілі, впровадження страхової медицини передбачає, що кожен українець повинен буде платити зі своєї кишені певну суму. Зокрема, приватні компанії озвучують суму в 250-300 гривень на місяць, а держава, в свою чергу, забезпечить кваліфіковане лікування.

Однак суми лякатись не потрібно, каже міністр, адже раптова хвороба може обійтись дорожче. «У столиці протягом двох років вже запроваджують страхову медицину, тому міські служби в цьому питанні - на боці влади», - розповідає глава МОЗ.

«В Україні - 4000 лікарень. До того як люди відчують зміни, проводиться велика підготовча робота. Вона включає в себе аналіз вже існуючої ситуації, розробку шляхів реформи. Це вже зроблено», – додав Квіташвілі.

На його думку, аби люди розуміли навіщо потрібні реформи МОЗ, необхідно постійно підтримувати контакт з професійними лікарями та громадськістю .

Читайте також: Квіташвілі хоче значний підвіщіті зарплату лікарям

«Потрібно, щоб було розуміння реформ. Якщо люди не розуміють, як і навіщо щось робиться, вони зазвичай це блокують. Реформа не стане раптовістю - наприклад, сьогодні була одна система, а завтра раптово виникає інша. Все буде впроваджуватися поступово», - резюмував міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: