Від слів до справи: ВР може посилити правила отримання статусу учасника АТО

Читать на русском

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону, яким пропонується посилити вимоги до надання статусу учасника бойових дій.

Ініціаторами відповідного законопроекту №1802 від 20.01.2015 виступили народні депутати від фракції «Блок Петра Порошенка» Віталій Чепинога та Мустафа Найєм, пише «Слово і Діло».

Таким чином Чепинога виконав свою обіцянку, яку він дав тиждень тому. Нагадаємо, 13 січня нардеп пообіцяв внести до Верховної Ради законопроект, яким встановлюються більш жорсткі умови надання особі статусу «учасника АТО».

«Тому що в іншому випадку, у нас завтра з таким статусом будуть ходить троє Януковичів, Звягільський і Рінат Леонідович з Ані Лорак», - пояснив Чепинога.

Станом на ранок 21 січня, текст документу та пояснювальна записка на сайті Ради були відсутні.

Також відзначимо, що у себе на сторінці в Facebook Чепинога розкритикував щотижневий дайджест обіцянок народних депутатів від «Слова і Діла», звинувативши ресурс у необ'єктивності.

«Представники «Опозиційного блоку» пашуть як раби на галерах. Що не скажуть - тут же зроблять... Ось наприклад, «Михайло Папієв. Пообіцяв, що фракція не голосуватиме за проект Державного бюджету». І як у воду дивився: ВИКОНАНО! Нестор Шуфрич пообіцяв, що фракція не голосуватиме за зміни до бюджетного кодексу. Є! Бінго! ВИКОНАНО! Якісно і в положенні терміни», - пише депутат.

«А демократи тільки язиками тріпають. От, наприклад, Мустафа-Масі Найєм. Пообіцяв, що одним з перших питань, яке він буде піднімати у Верховній Раді - підвищення зарплати депутатам. НЕ ВИКОНАНО! Ледащо і паскуда... З огляду на все це, для статистики обіцяю, що я 2-лютого: 1. Поїду у Верховну Раду. 2. Годин в 11-ть вийду в двір покурю. 3. В перерву поїду десь пообідаю», - додав Чепинога.

Читайте також: Скасування санкцій проти Азарова і нові зміни до закону про люстрацію. Дайджест обіцянок

У свою чергу хочемо підкреслити, що система народного контролю «Слово і Діло» здійснює моніторинг заяв і обіцянок вітчизняних політиків на предмет зобов'язань зробити що-небудь або не робити чого-небудь, виходячи з власних посадових обов'язків, політичної та партійної приналежності чи власних моральних, соціальних або цивільних устремлінь.

До обіцянок ми відносимо:

- Пункти виборчих програм (партій, кандидатів, блоків);

- Публічні заяви, виступи, декларації, які містять елементи зобов'язання зробити, реалізувати або втілити в життя щось;

- Коаліційні угоди;

- Програми уряду;

- Програми соціально-економічного розвитку областей, міст.

Якщо у Вас є факти, які підтверджують стан виконання чи невиконання обіцянки того чи іншого політика, просимо надсилати їх за адресою: [email protected].

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: