Дніпропетровськ розробив гімнастику для "офісного планктону"

Читать на русском

Директор Департаменту фізкультури Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников заявив про розроблену гімнастику для працівників офісів та установ. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на офіційний портал Дніпропетровської ОДА.

Розроблена ним особисто офісна гімнастика, заявив Пшеничников, не має аналогів, але має "розуміння і підтримку". Так "у Єдиній ранковій зарядці, яка відбулася 13 вересня, взяли участь понад 426 тис. жителів Дніпропетровщині, в тому числі - співробітники облдержадміністрації та облради, які робили вправи перед роботою, а також багато молодих людей, учні шкіл. Губернатор Дмитро Колесніков підтримав цю акцію особистим прикладом - він сам стояв в першому ряду з учасникам зарядки і разом з усіма виконував фізичні вправи". – повідомив винахідник.

Зазначимо, що гімнастика ефективна в тому випадку, якщо її виконувати щодня, а не лише 13 вересня 2013 року. Крім того, нагадаємо, що виробнича гімнастика уже активно використовувалась з 20-х рр. минулого століття у Німеччині, а з 30-х – у Радянському Союзі.

Піклування про здоров'я населення України проявляється в таких обіцянках українських політиків, як подача заявки на участь в зимовій Олімпіаді-2022 (О. Вілкул), "серйозна модернізація" центрів олімпійської підготовки (М. Азаров) чи скасування оцінок з фізкультури (Д. Табачник). І, безумовно, ледь не кожен політик обіцяє побудувати/добудувати новий спортивний центр. Хоча мер Полтави Олександр Мамай пообіцяв, що просто не закриє жоден спортивний заклад.

Важливо й те, що розроблена Пшеничниковим гімнастика особливо ефективно дозволяє увійти працюючим у другу половину дня. Відтепер будемо чекати на гімнастику, яка дозволить робітнику увійти в ранок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: