Українські депутати хочуть не дати Росії права голосу в ПАРЄ

Читать на русском

Першочергове завдання української делегації на наступній сесії ПАРЄ полягає в тому, щоб не допустити повернення російської делегації і відновлення її повних прав.

Таку позицію висловив новопризначений голова делегації, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар’єв, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу БПП.

За його словами, це буде зробити достатньо складно, оскільки досить багато членів української делегації вважають, що росіян варто повертати, очевидно, працює російське лобі.

«Ми будемо докладати усіх зусиль, щоб наша делегація мала консолідовану позицію, щоб «статус кво» санкцій проти Росії в ПАРЄ був збережений на нинішньому рівні. Без їх посилення, але й без послаблення», – повідомив депутат.

В свою чергу голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк заявив, що Європа має зрозуміти, що проти України ведеться не просто терористична операція, а повномаштабна війна, із захопленням територій та поневоленням людей.

«Європа має ставитися до цих процесів як до війни, і ПАРЄ неможна послабляти санкції проти Росії. Також, в жодному разі не можна дозволити РФ відновлювати право голосу в ПАРЄ у 2015 році. Інакше це буде приниження честі та світлої пам’яті всіх тих, хто віддає свої життя у боротьбі проти її агресії», – зазначив Березюк.

Як відомо, у квітні минулого року Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) позбавила російську делегацію права приймати до кінця року участь в голосуваннях. Делегація РФ також позбулася можливості працювати в керівних структурах асамблеї. Нагадаємо, що російська делегація в повному складі залишила зал засідань Парламентської Асамблеї Ради Європи, де проходило обговорення питання про її повноваженнях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: