В регіонах вже чекають на "швидкі", за які нікого не посадять

Читать на русском

Рівненська область планує отримати 40 машин швидкої допомоги за результатами проведеного Міністерством охорони здоров’я тендеру. 

Як передає прес-служба МОЗ, про це в телеефірі заявив директор Центру екстреної медичної допомоги Рівненської області Іван Зима.

«Коли Міністерство збирало пропозиції з регіонів…ми просили про авто з повним приводом та високим кліренсом, щоб люди, котрі мешкають у важкодоступних селах, змогли отримати допомогу. Дуже приємно, що наші пропозиції були враховані», - зазначив чиновник.

Він також додав, що в 2012 році область вже отримала 30 нових автомобілів швидкої допомоги.

З його слів, наразі в регіоні почав свою роботу Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у структуру якого входить 48 закладів.

Крім того, Зима повідомив, що з початку року відчутно покращилося медикаментозне забезпечення бригад швидкої допомоги, а також забезпечення машин пальним.

Нагадаємо, що 7 листопада 2013 року фракція «Батьківщина» звернулася до Генпрокуратури, міністра внутрішніх справ та прем'єр-міністра з вимогою не допустити укладення МОЗом договорів про закупівлю машин швидкої допомоги за завищеними цінами, що укомплектовуватимуться неякісним медичним устаткуванням, у ПрАТ «Практика» та ТОВ «Ілатанмед».

Як відомо, одна з кримінальних справ проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко була порушена саме в результаті закупівлі карет швидкої допомоги.

11 жовтня 2013 року голова Рівненської ОДА Василь Берташ пообіцяв до кінця 2013 року надати 6 млн. грн на забезпечення медикаментами карет екстреної медичної допомоги.

20 жовтня 2012 року прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Уряд ставить завдання скоротити максимальний час прибуття «швидких» на місце виклику: у місті - до 10 хвилин, у селі – до 20 хвилин.

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова 27 лютого 2013 року пообіцяла в поточному році запровадити надбавки працівникам екстреної медичної допомоги.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: