Азаров: Кожному місту по генплану - щоб підняти "непідйомне"

Читать на русском

Сьогодні, 7 листопада 2013 року, Глава Уряду Микола Азаров заявив про активацію роботи зі створення генеральних планів кожного міста. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Урядовий портал.

Відповідне доручення Микола Азаров дав віце-прем'єру Олександру Вілкулу та міністру Регіонбуду Геннадію Темнику. Плани розвитку міст "потрібно не просто "актуалізувати", як прозвітували обласні адміністрації, а зробити генплани інституційними інструментами розвитку територій. – заявив прем’єр. - Інвестори повинні найближчим часом абсолютно чітко побачити: де зони житлової забудови, де території індустріального розвитку і так далі. А без інвесторів той обсяг перетворень, який треба здійснити, очевидно, "непідйомний".

Нагадаємо, про прийняття генеральних планів заявляли мери і великих (СімферополяЛьвоваЧеркасКривого Рогу), і малих (АлуштиВолодимир-Волинського)  міст. Губернатор Івано-Франківщини Михайло Вишиванюк навіть зазіхнув на прийняття генерального плану Карпат. Сам Микола Азаров обіцяв, що протягом 2011-2012 рр. проблема хаотичної забудови міст буде знята.

Прем'єр забув дати ще одне доручення – зробити генеральні плани доступними для самої територіальної громади. Бо як можна контролювати виконання того, про що ніхто не знає?

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: