Порошенку не сподобався закон, який забороняє конфіскацію житла за борги

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко ветував законопроект №1610, що передбачає введення мораторію на стягнення майна громадян України за прострочення виплат по кредиту в іноземній валюті.

Документ повернутий до парламенту з пропозиціями Глави держави, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Повернутий з пропозиціями Президента 13 січня 2015 р. Готується на розгляд з вето Президента», – наголошується в повідомленні.

Пізніше в прес-службі Порошенка пояснили, що Глава держави ветував відповідний закон, тому що він «комплексно не вирішує проблеми». «Вирішення проблем позичальників не може ставити під загрозу інтереси вкладників банків, які мають однакові права з позичальниками»,  повідомили в Адміністрації Президента.

Як відомо, 27 грудня минулого року, 290 голосами «за» український парламент вніс зміни до Закону України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті»

У той же час фракція «Блоку Петра Порошенка» дала найбільшу кількість голосів «проти» рішення Ради щодо заборони вилучати у валютних позичальників нерухоме житлове майно і примусово виселяти його мешканців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: