В БПП знайшлися ті, хто не проти відбирати майно у позичальників

Читать на русском

Фракція Блоку Петра Порошенка дала найбільшу кількість голосів «проти» рішення парламенту щодо заборони стягувати з валютних позичальників нерухоме житлове майно та примусово виселяти його мешканців.

Такого висновку можна дійти, проаналізувавши інформацію щодо поіменного голосування народних обранців з приводу даного рішення, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, серед членів фракції Блоку Петра Порошенка проти прийняття відповідних змін голосували Андрій ВадатурськийОлексій Мушак, Іванна Климпуш-Ценцадзе. Ще двоє нардепів висловились проти даного рішення із фракції Об'єднання «Самопоміч». Це Олексій Скрипник та Олександр Опанасенко.

Ще 6 нардепів (5 від БПП і 1 – фракція «ВО «Батьківщина») утримались, 57 взагалі не голосували.

Нагадаємо, сьогодні 290 голосами «за» український парламент вніс зміни до ЗУ «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті».

Головною метою відповідних змін стане посилення прав позичальників, зокрема:

  1. Мораторій на стягування нерухомого житлового майна, яке відповідає критеріям, визначеним у законі у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу, та примусово виселяти з нього мешканців.
  2. Заборона на стягування у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу іншого майна (майнові права), яке відповідно до законодавства або кредитного договору підлягає стягненню з позичальника. 

Крім того, за словами народного депутата і голови комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалка, це не єдина законодавча ініціатива, яка має на меті врегулювати питання власників кредитів.

Читайте також: За реструктуризацію валютних кредитів заплатять платники податків – експерт

«У нас сьогодні в комітеті лежить 4 законопроекти, які стосуються кредитів. Із цих 4, я вважаю, ми маємо зробити один. Той, який буде працювати. І моя позиція як голови комітету, як народного депутата України: цей законопроект не має нести популістський характер, а має працювати. Адже ми розуміємо, що є ще власники депозитів, банкіри. Відповідно цей єдиний закон має задовольняти всіх», - повідомив він в ході брифінгу у стінах ВРУ.

До того ж, за словами нардепа, сьогоднішнє рішення парламенту щодо мораторію суттєво змінить ситуацію в суспільстві.

Популярне по темі:

7 відповідей, що змінить курс гривні в 2015: зарплати, тарифи, продукти

Чому Нацбанк «не втримав» гривню? Думки експертів

Курс гривні: на «чорному» ринку у грудні нацвалюта зміцнилася (інфографіка)


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: