Зустріч Тристоронньої контактної групи може відбутись в найближчі дні

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко, канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд погодились, що проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи є необхідним вже у найближчі дні.

Про це повідомили в прес-службі Президента, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

Як повідомляють в прес-службі, глави держав погодились, що проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи у найближчі дні є необхідним для практичного обговорення втілення пунктів Мінських угод, особливо щодо лінії зіткнення та відведення військової техніки.

Співрозмовники також заявили про готовність до подальших багатосторонніх переговорів у «Нормандському форматі» у разі досягнення прогресу у втіленні Мінських угод, проведення засідання Тристоронньої контактної групи та результативної зустрічі на рівні міністрів закордонних справ.

Читайте також: Передумали: домовлятись про мир в Астані не будуть

Нагадаємо, зустріч, яка мала відбутись в Астані 15 січня, скасовується, поки бойовики не припинять вогонь. Президент Франції і канцлер Німеччини першими відмовились від зустрічі. Вони заявили, що не бачать якихось результатів по попереднім домовленостям і через небажання РФ впливати на бойовиків. Вони вимагають затвердження чіткого календарного плану виконання пунктів Мінського протоколу. Такий календар мають розробити глави МЗС «нормандської четвірки».  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: